take-way menu opstellen

Een take-away menu opstellen? 3 belangrijke tips!

Door de hele Coronacrisis zijn er ontzettend veel restaurants die eten zijn gaan rondbrengen. Het concept rondom take-away is nu eenmaal noodzakelijk om toch omzet te kunnen genereren. Veel bedrijven ondervinden moeite om hun take-away menu zo goed mogelijk samen te stellen. Gelukkig staan wij voor je klaar om je hiermee te helpen. Om je net even wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel een top 3 tips opgenomen voor het opstellen van een ideaal take-away menu. Door middel van deze tips weet je zeker dat ook jij alles uit het bezorgen kunt halen.

Beperk je take-away menukaart

Het eerste wat je zal moeten doen is je menukaart beperken. Hoewel je de klant het liefst een zo groot mogelijk aanbod wilt bieden is dit niet altijd mogelijk. Het is dus tijd om na te denken over de vraag welke gerechten je wel wilt bezorgen en welke niet. Het makkelijkste is natuurlijk om gerechten te doen die wel een beetje op tijd klaar kunnen zijn. Een stuk vlees wat uren op de grill ligt is niet bepaald handig, de klant heeft nu eenmaal honger. Door goed na te denken kom je vanzelf bij een selectie uit van gerechten die past bij wat je zoekt. 

Take-away menu opstellen

Kies je de juiste dozen

Vervolgens is het handig om de juiste dozen te kiezen. Het kiezen van een doos die past bij het gerecht is echt van cruciaal belang. Mocht je bijvoorbeeld poke bowls maken dan is het noodzakelijk om de juiste doos te hebben om te voorkomen dat alles door elkaar heen schut. De kans is groot dat ieder soort gerecht zijn eigen soort doos zal vereisen. Middels de juiste doos zorg je ervoor dat de klant zijn eten tenminste op de best mogelijke manier in handen zal krijgen. Denk uiteraard ook goed aan de vormgeving van de doos als je toch bezig bent.

Kies je take-away gerechten bewust

De laatste tip is om de juiste gerechten op te nemen. Wat bedoelen we hiermee? Wanneer je aan bezorgen doet is de kans groot dat de klant het even nog wel even wilt opwarmen. Dit kan zijn omdat de bezorging wat langer heet geduurd, maar ook omdat de klant gewoon even wilt wachten met eten. Belangrijk is dus echt om geen gerechten op te nemen die niet lekker zijn om op te warmen. Je wilt nu eenmaal niet hebben dat de klant een vies gerecht voorgeschoteld krijgt.

Hoewel er natuurlijk bij het take-away concept wel wat meer komt kijken zal je met deze handige tips al in staat zijn om jouw menu zo goed mogelijk op te stellen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de klant een betere ervaring zal hebben, maar het maakt het bezorgen ook nog eens een stuk makkelijker. Vergeet daarnaast zeker niet om ook jouw afhaalmenu te promoten. Blijf zeker even hangen op de blog om ook een kijkje te nemen bij de andere leuke artikelen die er hier op de site te vinden zijn!

Luca Badts

Luca Badts

Luca is Customer Succes Manager bij KMO Shops en is gespecialiseerd in online marketing en ondernemen. In haar vrije tijd trekt ze graag de natuur in of kookt ze een italiaanse maaltijd voor haar vrienden.
Deel dit artikel:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Beoordeel dit artikel en laat ons weten wat je ervan vindt
5/51 rating
Blijf op de hoogte
met onze maandelijkse update
Al 29284 inschrijvingen
Gratis E-book

Ontvang de #1 Horeca Checklist [Editie 2022]