Door de hele Coronacrisis zijn er ontzettend veel restaurants die eten zijn gaan rondbrengen. Het concept rondom take-away is nu eenmaal noodzakelijk om toch omzet te kunnen genereren.
Veel bedrijven ondervinden moeite om hun take-away menu zo goed mogelijk samen te stellen. Gelukkig staan wij voor je klaar om je hiermee te helpen. Om je net even wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel een top 3 tips opgenomen voor het opstellen van een ideaal take-away menu.
Door middel van deze tips weet je zeker dat ook jij alles uit het bezorgen kunt halen.
Beperk je take-away menukaart
Het eerste wat je zal moeten doen is je menukaart beperken. Hoewel je de klant het liefst een zo groot mogelijk aanbod wilt bieden is dit niet altijd mogelijk.
Het is dus tijd om na te denken over de vraag welke gerechten je wel wilt bezorgen en welke niet. Het makkelijkste is natuurlijk om gerechten te doen die wel een beetje op tijd klaar kunnen zijn.
Een stuk vlees wat uren op de grill ligt is niet bepaald handig, de klant heeft nu eenmaal honger. Door goed na te denken kom je vanzelf bij een selectie uit van gerechten die past bij wat je zoekt.
Kies je de juiste dozen
Vervolgens is het handig om de juiste dozen te kiezen. Het kiezen van een doos die past bij het gerecht is echt van cruciaal belang. Mocht je bijvoorbeeld poké bowls maken dan is het noodzakelijk om de juiste doos te hebben om te voorkomen dat alles door elkaar heen schudt.
De kans is groot dat ieder soort gerecht zijn eigen soort doos zal vereisen. Middels de juiste doos zorg je ervoor dat de klant zijn eten tenminste op de best mogelijke manier in handen zal krijgen. Denk uiteraard ook goed aan de vormgeving van de doos als je toch bezig bent.
Kies je take-away gerechten bewust
De laatste tip is om de juiste gerechten op te nemen. Wat bedoelen we hiermee? Wanneer je aan bezorgen doet, is de kans groot dat de klant het nog wel even wilt opwarmen.
Dit kan zijn omdat de bezorging wat langer heeft geduurd, maar ook omdat de klant nog even wil wachten met eten. Belangrijk is dus echt om geen gerechten op te nemen die niet lekker zijn om op te warmen. Je wilt nu eenmaal niet hebben dat de klant een vies gerecht voorgeschoteld krijgt.
Hoewel er natuurlijk bij het take-away concept wel wat meer komt kijken, zal je met deze handige tips al in staat zijn om jouw menu zo goed mogelijk op te stellen. Er zijn namelijk tal van redenen om take-away aan te bieden. Dit zorgt er niet alleen voor dat de klant een betere ervaring zal hebben, maar het maakt het bezorgen ook nog eens een stuk makkelijker.
Vergeet daarnaast zeker niet om ook jouw afhaalmenu te promoten. Dit kan een groot succes zijn voor je frituur of ghost kitchen. Blijf zeker even hangen op de blog om ook een kijkje te nemen bij de andere leuke artikelen die er hier op de site te vinden zijn! Zoals waarom mobiel bestellen interessant is in de horeca of hoe je het best online eten kunt verkopen.